Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Beenham van Karlijn
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Ingrediƫnten
▢
Ik heb gebruikt voor de marinade:
▢
1
kilo
beenham met zwoerd en gepekeld
▢
200
ml
sinaasappel sap vers geperst
▢
Bolletje
verse gember geraspt
▢
5
eetlepel(s)
sojasaus
▢
4
eetlepel(s)
honing
▢
2
teentjes
knoflook
Instructies
Rasp de gember doe in een pan samen met ook geraspte knoflook doe daar de sinaasappelsap, sojasaus, en honing bij en zet hem op een laag vuurtje.
Laat het staan tot je een dikke stroop krijgt.
Kook de ham gaar in ruim kokend water en snijd het zwoerd in en bestrijk de bovenkant met de marinade.
Doe de ham in de airfryer en zet hem op 30 minuten op 140 graden herhaal dit 2x.
Nadat je marinade ingekookt is glaceer je hem elke 5 minuten gedurende een kwartier lang!
Let erop dat je de hele ham insmeert.
Haal de ham eruit en laat hem 10 minuten in aluminium folie rusten.
Snijd de ham aan en serveer de rest van de marinade erover heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
gekookte spruitjes met boter en nootmuskaat en lekkere verse frietjes of aardappelkroketjes !?
--------------------------------------------------------------------------------------------------