Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Beignets met sint jakobsschelpen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
scherp mes
grote kom
Wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
100
gram
dunne sperziebonen
▢
1
rode Spaanse peper
▢
450
gram
sint-jakobsschelpen
▢
1
ei
▢
3
lente-uitjes
in ringen
▢
50
gram
rijstebloem
▢
1
eetlepel(s)
vissaus
▢
olie
om in te frituren
▢
zoete chilidipsaus
om erbij te serveren
Instructies
Snijd de sperziebonen met een scherp mes in piepkleine stukjes.
Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak hem fijn.
Breng een steelpan met water en een snufje zout aan de kook en kook de bonen in 3-4 minuten beetgaar.
Verwijder hom of kuit uit de sint-jakobsschelpen, hak de schelpen grof en doe ze in een grote kom.
Voeg de sperziebonen toe.
Meng ei, lente-uitjes, rijstebloem, vissaus en Spaanse peper.
Roer dit mengsel door de sint-jakobsschelpen.
Verhit ca. 2,5 cm olie in een grote voorverwarmde wok.
Schep een soeplepel van het mengsel in de wok en frituur het 5 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Laat de beignet op keukenpapier uitlekken en frituur de rest van de beignets.
Serveer de beignets heet met een zoete chilidipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
* Gebruik garnalen of strandgapers in plaats van sint-jakobsschelpen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten