Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgisch Klapstuk met Bier en Ontbijtspek
Een smaakvolle Belgische klassieker met klapstuk, bier en groenten, perfect voor een gezellig diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
ovenschaal
Ingrediënten
▢
750
g
klapstuk
▢
1
flesje
licht bier
▢
75
g
ontbijtspek
▢
2
wortels
▢
2
uien
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
suiker
▢
0,5
theelepel
tijm
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Bestrooi de klapstuk met peper en zout en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Bekleed een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek.
Leg de stukken klapstuk op het spek en voeg het laurierblad en de tijm toe.
Verdeel de plakjes wortel, gesnipperde ui en gehakte peterselie over het vlees.
Schenk het bier in de schaal tot het vlees net onder staat.
Strooi de suiker over het geheel en bedek met de rest van het ontbijtspek.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of een deksel.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 175°C en laat het gerecht 1,5 uur garen.
Serveer met aardappelpuree en rode bietjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht rode wijn zoals Pinot Noir of een kruidige Belgische tripel past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
33
g
|
Zout:
1.9
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst