Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische friet
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
kruimige aardappels
▢
Frituurvet
Instructies
Snijd de geschilde aardappels met een scherp mes tot frieten.
Plaats de gesneden frieten in een bak met water.
Het water zal in het begin troebel zijn.
Giet het water na 5 minuten weg en voeg schoon water toe.
Herhaal dit proces totdat het water helder blijft.
Droog de frieten grondig.
Bak de frieten in twee stappen:
De eerste keer in frituurvet op ongeveer 150 ºC gedurende 6 minuten.
Haal ze eruit en bak de volgende lading.
Als alle frieten zijn gebakken, verhoog dan de temperatuur van het vet naar 180 ºC.
Bak de frieten nu nog een keer tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten.
Serveer deze Belgische frieten heerlijk knapperig en geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
België