Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische Klapstuk met Bier en Spek
Een traditioneel Belgisch stoofgerecht van klapstuk met bier, spek en groenten.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
750
g
klapstuk
in grote dobbelstenen
▢
75
g
ontbijtspek
in plakjes
▢
2
wortels
in plakjes
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
1
flesje
licht bier
250 ml
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
0,5
theelepel
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
suiker
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bestrooi het klapstuk met peper en zout.
Snijd het vlees in grote dobbelstenen.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de uien.
Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek.
Leg de stukken klapstuk bovenop het spek.
Voeg het laurierblad, tijm en gehakte peterselie toe.
Verdeel de plakjes wortel en gesnipperde ui over het vlees.
Schenk het bier in de schaal tot het vlees net onder staat.
Strooi de suiker over het geheel.
Dek het gerecht af met de resterende plakjes spek.
Bedek de schaal met een deksel of aluminiumfolie.
Plaats de schaal in de oven en laat het gerecht 1,5 uur stoven, tot het vlees zacht en mals is.
Serveer warm met aardappelpuree en rode bietjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een Belgisch blond bier of een stevige rode wijn zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter