Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische Runderstoofpot met Prei en Donker Bier
Porties:
4
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
800
g
rib-runderlappen
in grote stukken gesneden
▢
4
stengels
dunne prei
▢
25
g
boter
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
300
g
winterwortel
in plakjes
▢
6
takjes
tijm
gerist
▢
1
laurierblad
▢
1
flesje
donker bier
▢
1
snee
stevig witbrood
ontkorst
▢
1
eetlepel
grove mosterd
Instructies
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes en de rest in stukken van 3 cm.
Bestrooi het vlees met peper en braad het rondom aan in boter in een braadpan.
Voeg de preiringen en knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de wortel, tijm, laurierblad, donker bier en 100 ml kokend water toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het afgedekt (op een vlamverdeler) ca.
2½ uur sudderen, of tot het vlees gaar is.
Voeg zo nu en dan wat water toe indien nodig.
Bestrijk het sneetje brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan.
Voeg de stukken prei toe.
Laat het geheel nog ca.
20 minuten sudderen tot de prei beetgaar is.
Roer af en toe om en zorg ervoor dat het brood goed met het vocht mengt.
Breng op smaak met royaal zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Belgische runderstoofpot met prei en donker bier met gekookte aardappels en geniet van een echte Vlaamse klassieker.
Wijnadvies:
Een stevige Belgische trappist of een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past goed bij de rijke smaken van deze stoofpot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
België