Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Beriani
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
mager rundvlees
in blokjes
▢
2
theelepels
koenjit
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kopje
fijngesneden sjalot
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
2
theelepels
zout
▢
2
stuks
fijngesneden lomboks
rode pepers
▢
1½
kopje
santen
kokosmelk
▢
2
theelepels
djahe
gember
▢
1
theelepel
maanzaad
▢
4
eetlepels
geklaarde boter
▢
5
stuks
kruidnagel
▢
5
cm
pijpkaneel
▢
10
amandelen
▢
10
cashewnoten
▢
500
g
basmatirijst
Instructies
Maak een boemboe van knoflook, djahe, lombok, maanzaad, cashewnoten en amandelen.
Verwarm de geklaarde boter en roerbak de kruidnagel, pijpkaneel en sjalot.
Voeg het rundvlees, 1 theelepel zout, de gemalen ingrediënten en de kerrie toe.
Roer het goed door en bak het 10 minuten.
Voeg de santen toe aan de rijst en kook deze totdat het vocht geabsorbeerd is.
Doe dan de rijst over in een vuurvaste schaal, maak een kuiltje in het midden en doe daar het vleesmengsel in.
Dek de schaal af, zet hem in een oven van 100ºC en kook totdat de rijst gaar is.
Dit kan ongeveer 30 minuten duren.
Geniet van deze heerlijke beriani, een smaakvol Indiaas gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
India