Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Berliner bollen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Bakplaat
Frituurpan
schuimspaan
keukenpapier
slagroomspuit
Ingrediënten
▢
500
gram
wit tarwebloem
▢
1
zakje
gist
▢
100
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
afgestreken theelepel
zout
▢
¼
liter
melk
▢
100
gram
boter
gesmolten
▢
2
eieren
Instructies
Kneed de ingrediënten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld.
Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door.
Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit.
Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat en laat ze nogmaals ± 20
Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker.
U kunt de Berliner bollen met jam vullen.
Doe de jam in een slagroomspuit, plaats een puntig mondje aan de voorkant van de spuit en spuit de jam aan de zijkant van de bollen naar binnen.
U kunt voor de Berliner bollen ook een ander deeg maken (makkelijker ensneller klaar).
Hier volgt het recept:
Kwark-oliedeeg
250 gr magere kwark
6 eetlepels melk
1 ei
8 eetlepels zonnebloemolie
100 gr (4 eetlepels) suiker
400 gr wit tarwebloem
1 zakje bakpoeder
Roer de kwark met een mixer glad.
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
kwark.
Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten
Notities / Tips / Wijnadvies
Hier volgt het recept:
Kwark-oliedeeg
250 gr magere kwark
6 eetlepels melk
1 ei
8 eetlepels zonnebloemolie
100 gr (4 eetlepels) suiker
400 gr wit tarwebloem
1 zakje bakpoeder
Bereinding
Roer de kwark met een mixer glad.
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
kwark.
Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak