Los de gist op in de lauw warme melk met een koffielepeltje suiker erbij.
Laat even staan tot de gist begint te werken.
Doe de nloem in een kom en de gist toe.
Voe alle andere ingrediënten behalve het zout toe en kneed het geheel tot een mooi deeg. Na een 5 tal minuten mag je het zout toevoegen en kneed je verder tot het deeg mooi los laat van de kom.
Het mag niet kleverig zijn. Voeg indien nodig nog wat bloem toe.
Laat het deeg nu onder een theedoek rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is.
Haal dan het deeg uit de kom.
Maak nu bolletjes van 50 gram en bol deze goed op.
Leg ze op een bakblik ingewreven met wat zonnebloemolie en duw ze een beetje plat.
Laat ze nu nog een half uurtje narijzen.
Bak de berlinerbollen in een neutrale olie aan beide kanten gaar en goudbruin.
Leg de berlinerbol met de bolle kant naar beneden en doe het deksel terug op de pan.
De bovenste helft rijst zo nog een beetje bol op tijdens het bakken.
Draai de bol en bak de andere kant mooi godbruin en gaar.
Het randje zal wit blijven.
Laat de bollen iets afkoelen en vul ze doormiddel van een spuitzak met vulmondje met abrikozenjam of een andere jam naar keuze.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Ze zijn het lekkerste als je ze lekker vers kunt eten, liefst een beetje lauw nog ?