Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Besengek
gekruiden geroosterd varkensvlees in saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koelkast
grill
rooster
Ingrediënten
▢
500
gram
varkenslappen
▢
2
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
rode lombok
▢
4
kemirienoten
▢
½
blokjes
trassi
van 1 cm
▢
¼
schijf
Javaanse suiker
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
3
theelepel
ketoembar
▢
3
theelepel
djinten
▢
1
stukje
gemberwortel
van 1 cm
▢
2
eetlepel(s)
asem
▢
1
stukje
sereh
van 2 cm
▢
2
blaadjes
salam
▢
3
plakjes
laoswortel
▢
2
dl
santen
▢
zout
Instructies
Lombok halveren en zaadjes verwijderen.
Dan in de keukenmachine de ui, knoflook, lombok, kemirie, trassi en Javaanse suiker fijnmalen.
Dit mengsel voor 5 min. in hete olie zachtjes fruiten.
Varkenslappen halveren.
Dan aan het kruidenmengsel de varkenslappen, ketoembar, djinten, gemberwortel, asem, sereh, salam, laos en santen toevoegen.
Vlees in 30 min. gaar stoven.
Op smaak brengen met zout.
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
Rooster invetten en vlees uit de saus nemen.
Vlees op het rooster vlak onder de grill in 10 min. goudbruin laten kleuren.
De lekbak onder het rooster niet vergeten.
Halverwege het vlees keren.
Intussen de saus opwarmen, sereh, salam, gember en laos uit de saus verwijderen.
Vlees op een schaal leggen en overgieten met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en atjar tjampoer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië