Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bhindi foogath
Gestoofde okra's met chilipeper
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
50
gram
ghee
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
3
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
5
cm
gemberwortel
verse / geschild en fijngehakt
▢
5
verse
groene chilipepers
ontpit en fijngehakt
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
500
gram
okra's
zonder steelaanzet en staart
▢
2
dl
water
▢
zout
▢
2
theelepel
kokos
gedroogde
Instructions
Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en voeg ui, knoflook, gember en
chilipeper en -poeder toe. Laat alles onder af en toe roeren 4-5 minuten
zachtjes bakken tot het zacht is.
Voeg de okra's, water en zout naar smaak toe. Breng aan de kook temper het
vuur en laat afgedekt 5-10 minuten zacht stoven tot de okra's beetgaar maar
niet zacht zijn.
Roer de kokos erdoor en serveer het gerecht warm.
Noot: Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal van
groenten.
Het verschil is dat foogath vaak van restjes groenten wordt gekookt en dat
gember hier de boventoon voert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Foogath, oorspronkelijk uit Zuid-India, lijkt veel op een sambal vangroenten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch