Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bhoona gosht
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
kg
lamsvlees
bout of schouder
▢
5
eetlepel(s)
olie
▢
3
grote
uien
gesnipperde
▢
1
blokjes
gemberwortel
2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook
gepeld en geperst
▢
1
theelepel
gemalen kurkuma
▢
2
theelepel
gemalen komijn
▢
1
eetlepel(s)
gemalen koriander
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
2
dl
water
warm
▢
1¼
theelepel
zout
▢
2
middelgrote
tomaten
rijpe en ontveld en in stukjes
▢
4
verse
groene chilipepers
▢
1
theelepel
garam masala
▢
1
eetlepel(s)
gehakte korianderblaadjes
▢
2
rijpe tomaten
in plakjes
Instructies
Snijd overtollig vet van het vlees.
Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes.
Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.
Verhit de olie op half vuur, voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is (± 5 minuten).
Zet het vuur laag, voeg de kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder toe en verwarm alles al roerend 2-3 minuten.
Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 15-20 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt.
Schep vaak om.
Roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 minuten en bak het op half vuur nog 7-8 minuten.
Schep vaak om.
De blokjes vlees zien er vrij droog uit en het vet drijft bovenop.
Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).
Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.
Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig water toe).
Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.
Voeg de stukjes tomaat en de hele groene chilipepers toe en roerbak nog 3-4 minuten.
Voeg al roerend de garam masala en de helft van de korianderblaadjes toe en neem de pan van het vuur.
Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.
Strooi het restant van de gehakte korianderblaadjes op de plakjes tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India