Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bieflapjes met roerbakgroente
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wadjan of wok
Ingrediënten
▢
200
g
sperziebonen
▢
1
middelgrote ui
▢
200
g
bieflappen
▢
100
g
champignons
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
tl
sambal oelek
▢
1 ½
dl
water
▢
1
tl
maïzena
▢
peper
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
300
g
gekookte rijst
ca. 150 g ongekookt
Instructies
Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe.
Fruit de gesnipperde ui in de olie.
Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten.
Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.
Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.
Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.
Voedingswaarden
Calories:
530
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees