Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachten
20
minuten
min
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingredients
▢
2
el
sojasaus
▢
4
el
sesamolie
flesje 250 ml
▢
2
el
droge sherry
▢
2
tl
maizena
▢
400
g
biefstuk
in plakjes
▢
3
el
zonnebloemolie
▢
4
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
3
el
oestersaus
flesje 250 ml
▢
2
zakjes
bosui
a 3 stuks, in schuine stukjes van 3 cm
▢
½
zak
ongezouten cashewnoten
(a 150 g)
Instructions
Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar.
Schep het vlees erdoor en laat het ca. 20 min. marineren.
Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen.
Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken.
Bewaar de marinade.
Roerbak het vlees 4-5 min op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet.
Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
Roerbak de gember ca. 1 min. op matig vuur in de wok.
Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook.
Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 min.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Voedingswaarden
Calories:
395
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
China