Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met Cranberry-Port Saus en Magor-Crème
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
pan
Koekenpan
spuitzak
Ingrediënten
▢
250
g
verse cranberry's
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
2
theelepels
tijm
▢
190
ml
vleesfond
▢
2
dl
rode port
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepels
aardappelzetmeel
▢
50
g
magor-kaas
▢
2
Argentijnse biefstukken van ca. 125 g elk
▢
25
g
boter of margarine
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
2
theelepels
roze peperbessen
Instructies
voorbereiding:
Was de cranberry's in een zeef en laat ze uitlekken.
Breng de cranberry's in een pan met sinaasappelsap en tijm aan de kook.
Laat ze in ca. 10 minuten gaarkoken.
Wrijf de cranberry's door een zeef boven een andere pan.
Roer de vleesfond, rode port en suiker door de cranberrypuree.
Breng aan de kook en laat op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
Roer het aardappelzetmeel los in een kopje met 2 theelepels water.
Voeg al roerend aan het mengsel toe en blijf roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat.
Roer de magor-kaas smeuïg en doe deze over in een spuitzak.
Bereiding:
Laat de biefstukken ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm twee borden voor.
Verhit boter in een koekenpan.
Bak de biefstukken in ca. 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
Bestrooi ze halverwege met zout en peper.
Leg de biefstukken op de warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de cranberrysaus door het bakvet en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus langs de biefstukken op de borden.
Spuit een flinke toef magor-crème op elke biefstuk.
Strooi de roze peperbessen erover.
Serveer met aardappelpuree en gegrilde of gestoomde courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij de smaak van de biefstuk en de krachtige cranberry-port saus.
Voedingswaarden
Calories:
578
kcal
|
koolhydraten:
37
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
29
g
|
Zout:
3.4
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland