Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met Gemengde Paddenstoelen en Tomatensaus
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Steelpan
Hapjespan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
grote
trostomaat
▢
200
g
gemengde paddenstoelen
▢
3
bosuitjes
▢
2
takjes
verse tijm
▢
50
g
magere spekreepjes
▢
25
g
boter of margarine
▢
2
biefstukjes van ca. 100 g elk
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepels
medium dry sherry
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een steelpan.
Snijd de tomaat in en kruisje, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
Snijd de tomaat vervolgens in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Verwarm twee borden voor.
Bak de spekreepjes in een hapjespan in ongeveer 5 minuten zachtjes krokant.
Schep ze op een bordje.
Voeg aan het spekvet in de pan een halve eetlepel boter toe.
Bak hierin de paddenstoelen, bosui en tijmblaadjes ongeveer 4 minuten tot het vocht verdampt is.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes hierin in ongeveer 4 minuten aan elke kant bruin en van binnen rosé.
Keer ze halverwege de baktijd.
Voeg de tomaatreepjes toe aan de paddenstoelen en bak deze nog 1 minuut mee.
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper.
Leg de biefstukken op de warme borden.
Roer de sherry door het bakvet in de koekenpan en schenk deze jus over de biefstukken.
Schep de gebakken paddenstoelen over de biefstukken en strooi de spekreepjes erover.
Serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de smaak van de biefstuk en de paddenstoelen.
Voedingswaarden
Calories:
419
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm