Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met Romige Uien-Wijnsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
biefstukken
kogelbiefstuk
▢
50
g
boter
▢
2
kleine
uien
in dunne ringen gesneden
▢
1
el
bloem
of maïzena voor glutenvrij
▢
1
tl
poedersuiker
▢
1
tl
gedroogde tijm
▢
150
ml
witte wijn
▢
2
tl
bouillonpoeder
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Haal de biefstukken minimaal 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Verhit in een steelpan 1 el boter en bak de uienringen op laag vuur in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
Bestrooi de uien met bloem, poedersuiker en gedroogde tijm, en bak nog 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de witte wijn en bouillonpoeder toe, roer goed door en laat de saus al roerend binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdun de saus eventueel met wat warm water als deze te dik is.
Dep intussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de biefstukken aan elke zijde 2-3 minuten voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte).
Haal de biefstukken uit de pan en laat ze ingepakt in aluminiumfolie enkele minuten rusten.
Serveer de biefstukken op borden en schep de romige uien-wijnsaus eroverheen of serveer deze apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze biefstuk met romige uien-wijnsaus past uitstekend bij een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Europa