Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk Saté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
8 satéstokjes
Ingrediënten
▢
1
zakje
saté marinademix
▢
400
g
biefstuk
▢
400
g
witte rijst
▢
1
bosje
lente-uitjes
▢
250
g
paddenstoelen
champignons en/of shii-takes
▢
Wokolie
▢
300
g
broccoliroosjes
▢
1
eetlepel
geraspte gember
▢
3
eetlepels
ketjap asin
Instructies
Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Maak de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm en marineer ze gedurende 15 minuten in de marinade.
Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Was en snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok en voeg een scheutje wokolie toe.
Roerbak hierin de broccoli gedurende 5 minuten.
Voeg de gesneden paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
Dep de biefstukspiesjes droog en gril ze in een grillpan of onder de grill gedurende 3-5 minuten, keer ze regelmatig.
Meng ondertussen de geraspte gember met de ketjap en lente-uitjes.
Voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten en roer goed door.
Verdeel de gekookte rijst en de gewokte groenten over 4 borden.
Leg de gegrilde biefstukspiesjes op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Serveer met Conimex Sambal Brandal voor wie van extra pit houdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet gebruiken in plaats van biefstuk voor de saté.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte Shiraz past goed bij dit gerecht en vult de smaken mooi aan.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
72
g
|
Protein:
33
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees