Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk Stroganoff met Fettuccine
Een smakelijke versie van de klassieke biefstuk stroganoff, met romige saus en heerlijke fettuccine, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Grote pan voor pasta
Plastic zakje
Hamer of deegroller
Ingrediënten
▢
300
g
champignons
in dikke plakken
▢
60
g
boter
▢
30
g
bloem
gemengd met zout en peper
▢
380
g
fettuccine of tagliatelle
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
600
g
rib eye steak
▢
0,6
dl
rode wijn
▢
3
dl
room
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
Instructies
Verwarm de steak in plasticfolie en sla het dun.
Snijd de steak in repen van 1 cm breed.
Doe de repen in een plastic zak met bloem, schud goed door.
Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water.
Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak de ui 2 minuten.
Bak het vlees in porties 5 minuten per portie tot het bruin is.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de rest van de boter en champignons toe, roerbak 2-3 minuten.
Voeg tomatenpuree en rode wijn toe, laat 2 minuten inkoken.
Voeg vlees toe en roer de room erdoor.
Laat 1 minuut sudderen.
Serveer met de pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en wat geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
6
g
|
Sugar:
720
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Rusland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden