Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Biefstuk Stroganoff met Fettuccine
Een smakelijke versie van de klassieke biefstuk stroganoff, met romige saus en heerlijke fettuccine, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Grote pan voor pasta
Plastic zakje
Hamer of deegroller
Ingrediënten
▢
300
g
champignons
in dikke plakken
▢
60
g
boter
▢
30
g
bloem
gemengd met zout en peper
▢
380
g
fettuccine of tagliatelle
▢
1
kleine
ui
gesnipperd
▢
600
g
rib eye steak
▢
0,6
dl
rode wijn
▢
3
dl
room
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
Instructies
Verwarm de steak in plasticfolie en sla het dun.
Snijd de steak in repen van 1 cm breed.
Doe de repen in een plastic zak met bloem, schud goed door.
Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water.
Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak de ui 2 minuten.
Bak het vlees in porties 5 minuten per portie tot het bruin is.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de rest van de boter en champignons toe, roerbak 2-3 minuten.
Voeg tomatenpuree en rode wijn toe, laat 2 minuten inkoken.
Voeg vlees toe en roer de room erdoor.
Laat 1 minuut sudderen.
Serveer met de pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en wat geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
6
g
|
Sugar:
720
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Rusland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden