Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstukschotel
Een heerlijke biefstukschotel met verse groenten en een smaakvolle marinade, perfect om te combineren met rijst.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
Mengkom
Ingrediënten
▢
1
kg
biefstuk
▢
4
stuks
rode uien
▢
4
struikjes
paksoi
▢
Gesneden roerbakgroenten
Voor de marinade:
▢
Flinke scheut
zoete sojasaus
▢
3
theelepeltjes
sambal oelek
▢
Knoflook naar smaak
▢
Flesje
spice vijf
▢
1
eetlepel
maïzena
Instructies
Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar en marineer de biefstukjes erin.
Snijd de biefstuk in stukjes en roerbak ze in een hete pan.
Haal de biefstuk uit de pan.
Roerbak de gesneden rode uien, voeg de paksoi en de roerbakgroenten toe en bak 3-5 minuten.
Voeg de biefstuk weer toe en roerbak alles tot het lekker gaar is.
Serveer de biefstukschotel met rijst, augurk, kroepoek en sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor extra smaak kun je wat gesneden lente-uitjes en sesamzaadjes over de schotel strooien.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van de biefstuk en de marinade.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
4
g
|
Sugar:
1.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden