Blancheer de koolbladeren kort in kokend water en laat uitlekken.
Snijd de hazenrugfilet in blokjes en pureer in de keukenmachine.
Maak de farce:
Voeg tijm, zeezout en groene peperkorrels toe aan de puree.
Meng er de eidooiers door, gevolgd door de room en ½ dl bier.
Zet de farce in de koelkast.
Bereid de kool:
Bak de spekblokjes uit in een pan, blus af met 1 flesje bokbier en kook tot de helft in.
Voeg de koolbladeren toe, breng op smaak met nootmuskaat, en laat enkele minuten zachtjes koken.
Samenstellen:
Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg de koolbladeren erin.
Vul de vorm tot de helft met hazenfarce, leg een laag koolblad erop en vul verder met de farce.
Vouw de koolbladeren dicht.
Bakken:
Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 35 minuten.
Maak de saus:
Kook de wildfond in met 2 dl bier, honing en jeneverbessen.
Klop de boter in klontjes door de saus.
Garnering:
Was, droog en pluk de slasoorten.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Serveren:
Keer de cakevorm om, verwijder de folie en snijd de pastei in plakken.
Leg op elk bord een plak pastei en schenk de saus erover.
Garneer met sla en pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een stevige plak volkorenbrood of een sneetje brioche om de rijke saus mee op te nemen.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een Syrah past perfect bij de complexe smaken van deze bierpastei en de rijke biersaus.