Snijd de hazenrugfilet in blokjes en pureer deze in de keukenmachine.
Voeg tijm, zeezout en groene peperkorrels toe.
Voeg de eidooier toe en daarna de room en ½ dl bier.
Zet de hazenfarce in de koelkast.
Bak de spekblokjes uit in een pan en blus ze af met 1 flesje bier.
Kook het bier in tot de helft en leg de koolbladeren in de pan.
Breng op smaak met nootmuskaat en laat het geheel zachtjes koken.
Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg de koolbladeren erin.
Vul de cakevorm tot de helft met hazenfarce en dek dit af met koolblad.
Vul verder met hazenfarce en vouw de koolbladeren over de vulling.
Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 35 minuten.
Kook de wildfond in met 2 dl bier, honing en jeneverbessen.
Klop de koude boter er in klontjes door voor een romige saus.
Was, slinger droog en pluk de slasoorten.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Keer de cakevorm om, verwijder het folie en snijd de pastei in plakken.
Leg een plak pastei op elk bord, schenk er wat saus over en garneer met sla en pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse, lichte salade en een glas robuuste rode wijn voor een complete ervaring.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Merlot past goed bij het rijke wildsmaak van de pastei.