Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep met Krokante Deegkorst
Deze unieke biersoep wordt geserveerd in een bierpul en afgedekt met een goudbruine krokante deegkorst. Een feestelijk gerecht voor bierliefhebbers!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bierpullen (ovenbestendig)
Bakplaat
deegroller
kwastje
Oven
Ingrediënten
▢
1
liter
warme biersoep
bijvoorbeeld een romige biersoep met kruiden
▢
1
rol
bladerdeeg of gistdeeg
▢
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit tot een dunne plak die groter is dan de opening van de bierpul.
Giet de warme biersoep in de bierpullen.
Maak de bovenrand van de bierpul vochtig en leg de deegplak erop.
Druk de zijkanten goed aan zodat het deeg stevig vastzit.
Klop het ei los en bestrijk het deeg met een kwastje.
Plaats de bierpullen op een bakplaat en zet ze in de hete oven.
Bak het deeg in ca.
15 minuten goudbruin en krokant.
Serveer direct en breek de korst open om de soep te eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een glas donker bier voor een rijke, volle smaakbeleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het best bij een Belgisch abdijbier of een robuust bruin bier.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest