Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep met Mosselen en Kervel
Deze rijke biersoep met mosselen, kervel en een vleugje boter is een klassieke Belgische delicatesse. Heerlijk romig en vol van smaak!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
kookpan
snijplank
mes
Garde
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
2
uien
fijngehakt
▢
1
stengel
bleekselderij
fijngehakt
▢
100
g
boter
▢
750
ml
blond bier
▢
50
g
kervel
fijngehakt
▢
1
el
bloem
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1
eidooier
optioneel
▢
50
ml
room
optioneel
Instructies
Verhit de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui en bleekselderij op laag vuur tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
Spoel de mosselen goed en voeg ze toe aan de pan met de groenten.
Breng op smaak met zout en peper en giet het bier erbij.
Laat de mosselen op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken tot ze openstaan.
Smelt ondertussen de resterende boter in een aparte pan, voeg de bloem en de kervel toe en roer tot een gladde saus.
Verwijder de mosselen uit de pan en voeg de kervelsaus toe aan het mosselnat.
Roer alles goed door elkaar en verwarm nog enkele minuten.
Voeg de mosselen terug toe aan de soep en serveer direct, zeer warm.
Optioneel: Meng de eidooier met de room en voeg dit al roerend van het vuur af toe voor een extra romige soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood en een glas blond bier voor de ultieme Belgische ervaring.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de ziltige mosselen en het zachte bieraroma.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst