Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep met Rodenbach en Kalfsschenkel
Deze rijke Belgische biersoep met Rodenbach, kalfsschenkel en romige afwerking is een echte smaakexplosie. Perfect voor liefhebbers van hartige en verwarmende gerechten!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
vergiet
Ingrediënten
▢
2
stengels
witte selderij
fijngesneden
▢
4
preien
fijngesneden
▢
3
uien
fijngesneden
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
l
Rodenbachbier
▢
250
g
tarwegriesmeel
▢
1
kalfsschenkel
▢
250
ml
lichte bouillon
▢
2
eieren
eiwitten
▢
1
el
bloem
▢
150
g
boter
▢
250
ml
room
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
2
el
verse kervel
fijngesnipperd
Instructies
Smelt de boter in een grote pan en laat de fijngesneden groenten zachtjes wellen.
Bestrooi de groenten lichtjes met de bloem en roer goed door.
Overgiet het mengsel met het Rodenbachbier en voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de soep zachtjes koken.
Los het griesmeel op in de lichte bouillon en voeg dit samen met de kalfsschenkel toe aan de soep.
Laat 30 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.
Haal de schenkel uit de pan en houd warm.
Zift de soep, voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de roomsoep.
Snijd de kalfsschenkel in fijne stukjes en voeg deze samen met de fijngesnipperde kervel toe aan de soep.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers boerenbrood en een glas Rodenbach voor de ultieme smaakervaring.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een Belgisch roodbruin bier zoals Rodenbach.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest