Voeg al roerend met een garde eerst de melk en vervolgens het ei toe.
Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer dit erdoor.
Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 ervan door het beslag.
Verhit 10 g boter in een koekenpan.
Bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 minuten goudbruin en gaar.
Draai ze na 2 minuten om.
Herhaal dit met de rest van de boter tot je 12 blini's hebt.
Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout.
Bestrijk elke blini met een laagje mierikswortelcrème.
Verdeel de zalm in 12 stukjes en leg op elke blini een stukje zalm.
Bestrooi met de overgebleven bieslook en eventueel extra peper.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met een schijfje citroen voor een extra frisse toets.Wijnadvies:Een frisse mousserende wijn zoals een Prosecco of een droge Cava past perfect bij dit gerecht.