Schil en kook de aardappelen tot ze iets hard zijn en snijd ze in blokjes.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de gekookte rode biet in blokjes.
Snijd de sjalot fijn en hak de peterselie fijn.
Snijd de geitenkaas en eventueel de haring in blokjes.
Saus Bereiden:
Meng in een grote kom de geplette knoflook, olie, azijn, peper en mosterd tot een dressing.
Salade Samenstellen:
Voeg de blokjes rode biet, aardappel, appel, geitenkaas en sjalot toe aan de kom met de dressing.
Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
Optioneel: Haring Toevoegen:
Als je haring toevoegt, snijd deze in blokjes en meng voorzichtig door de salade.
Afwerking:
Strooi de fijngehakte peterselie over de salade en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geschikt voor vegetariërs (zonder haring) of pescotariërs (met haring)Wijnadvies:Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.