Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietjessalade met geroosterde hazelnoten
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
zakje
hazelnoten
65 g, grofgehakt
▢
1
theelepel
karwijzaad
kummel
▢
2
eetlepel(s)
diksap appel
fles à 400 ml, Biologisch
▢
2
theelepel
mosterd
▢
1
eetlepel(s)
ciderazijn
fles à 250 ml, Biologisch
▢
6
eetlepel(s)
walnootolie
▢
1
zak
eikenbladslamelange
100 g
▢
4
rode bietjes
gekookt
Instructies
In droge koekenpan hazelnoten rondom bruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Vervolgens karwijzaad kort roosteren en over hazelnoten strooien.
In kom dressing kloppen van diksap, mosterd, azijn en olie.
Dressing op smaak brengen met zout en peper.
In schaal sla omscheppen met helft van dressing.
Sla over vier borden verdelen.
Bietjes in dunne plakjes snijden en op sla leggen.
Rest van dressing erover druppelen.
Salade bestrooien met hazelnoot en karwijzaad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Noten
/
Salade
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch