Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biscuittaart
Deze aangepaste versie van biscuittaart behoudt de klassieke smaak met moderne opties voor vulling en garnering.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
Zeef
springvorm
Oven
scherp mes
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
4
eieren
▢
100
gram
suiker
▢
100
gram
bloem
▢
Snufje
zout
Voor vulling en garnering:
▢
Slagroom
of roomvla
▢
Vruchten
naar keuze
▢
Crème au beurre
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de springvorm goed in en bestuif met bloem.
Klop gedurende 20 minuten de eieren en suiker tot een dikke, schuimige massa ontstaat die als een lint van de garde of klopper loopt.
Zeef de bloem en het zout en vouw dit voorzichtig door het eimengsel.
Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
Vul de vorm maximaal tot tweederde.
Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
Laat de taart langzaam afkoelen en snijd horizontaal met een scherp mes.
Vul de taart bijvoorbeeld met slagroom en vruchten of roomvla en garneer met crème au beurre.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart