Vers fruit naar keuzezoals aardbeien, frambozen of bessen
Instructies
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout een dag voor het serveren.
Voeg de suiker toe en klop goed op totdat het mengsel stevig is.
Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop goed door.
Zeef de bloem, het aardappelzetmeel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig tot een homogeen beslag.
Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
Ontvorm de biscuit direct na het bakken en laat afkoelen op een rooster.
Snijd de taart de volgende dag horizontaal doormidden.
Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur en slagroom.
Zet de twee helften weer op elkaar en bestrijk de bovenkant van de taart rijkelijk met slagroom.
Werk de taart af met hagelslag en vers fruit naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een kopje thee of koffie voor een klassieke traktatie.Wijnadvies:Een lichte mousserende wijn zoals Prosecco past goed bij de zoetheid van de taart.