Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeg Kerstklok Bakje
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvormpje kerstklok
Oven
Ingrediënten
▢
1
jan bladerdeeg
▢
1
eigeel
▢
100
g
groene pesto
▢
4
plakjes
rauwe ham
▢
4
kerstomaatjes
▢
1
handje
rucola
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Rol het deeg uit op het bakpapier.
Snijd het bladerdeeg met een mes in 8 gelijke rechthoekige vlakken.
Druk met het bakvormpje kerstklokken uit het midden van
4 rechthoeken. Dit lukt het best wanneer het bladerdeeg koud is.
Leg de kerstklokken apart.
Dek de uitgestoken lapjes bladerdeeg af met een dicht plakje bladerdeeg en keer om zodat de uitgestoken kerstklok in het bladerdeeg zichtbaar is.
Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier.
Prik de binnenkant van het bladerdeeg plakje in met een vork. E
n bestrijk de randen met eigeel.
Bestrijk ook de kerstklokken met eigeel.
Bak samen in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
Verdeel de pesto over de bladerdeeg bakjes.
Beleg met een plakje ham, partjes tomaat en rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst