Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegbakjes met ragoût en tomatensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ronde uitsteekvorm van ± 9 cm
steruitsteekvorm van ± 8 cm
Bakpapier
Ingrediënten
▢
12
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
1
ei
losgeklopt
▢
35
gram
boter
▢
35
gram
bloem
▢
2 ½
dl
melk
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
175
gram
Quornstukjes
▢
100
gram
Magor in blokjes
▢
2
eetlepels
slagroom
▢
½
eetlepel
Pernod
▢
zout
peper
▢
2 ½
dl
Italiaanse tomatensaus
pot
▢
2
ontvelde tomaten
in blokjes
▢
2
eetlepels
gemarineerde paprika
potje, bijvoorbeeld Grand'Italia
▢
2
eetlepels
fijngesneden basilicum
▢
2
eetlepels
geroosterde pijnboompitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met water.
Steek uit 4 andere deegplakjes met een vormpje een rondje (deze worden niet gebruikt).
Leg deze plakjes op de eerste deegplakjes en druk de randen aan.
Maak in de overige 4 deegplakjes met de steruitsteekvorm een afdruk en leg de plakjes op de deegstapeltjes; druk ze licht aan.
Laat de deegbakjes ± 30 minuten in de koelkast rusten.
Bak de deegbakjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Ragoût:
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die al roerend 3 minuten garen.
Roer er de melk door.
Roer de knoflook, de Quorn en de Magor door de saus, verwarm de saus goed en breng haar op smaak met de Pernod, zout en peper.
Verwarm de tomatensaus en roer er de tomaat, de paprika en het basilicum door.
Snijd de sterren voorzichtig uit de bakjes.
Vul de bakjes met de ragoût en dek ze met een ster af.
Zet de bakjes op de borden, schep de tomatensaus ernaast en garneer met de pijnboompitten en de basilicumblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes