Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
keukenpapier
Koekenpan
Oven
snijplank
kwastje
mesje
Ingrediënten
▢
1
rol bladerdeeg
▢
220
gram
zalmfilet
▢
tijm
▢
1
st
laurierblad
▢
kruidnagelpoeder
▢
125
gram
gepelde grote garnalen
▢
225
gram
champignons
▢
2
el
crème fraîche
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
kurkuma
▢
1
sjalot
▢
zout
peper
▢
olijfolie
▢
1
eidooier
▢
1
kupje koffiemelk
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Vul een steelpan met een liter water met wat tijm, het laurierblad en een snufje nootmuskaat.
Breng aan de kook.
Pocheer de moten zalm gedurende ongeveer 5 minuten.
Tijdens het pocheren, pel en snipper de sjalot.
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij deze in vieren of zessen, naar gelang de grootte.
Haal de zalm met behulp van een schuimspan uit het kookvocht.
Verwijder de eventuele huid van de zalm en pluk de zalm uit elkaar met behulp van 2 vorken. Bewaar op een bord.
Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de de sjalot. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schuif de champignons wat opzij en bak de garnalen aan beide kanten mooi roze.
Voeg tijdens het bakken de paprika, kurkuma en de crème fraîche toe.
Verwarm de oven voor op 180°.
Rol het deeg uit op een snijplank.
Leg in het midden de zalm.
Daarop het champignon-garnalenmengsel.
Vouw het deeg dicht en druk goed de naden aan.
Meng de eidooier met de koffiemelk en bestrijk hiermee het bladerdeegpakketje met behulp van een kwastje.
Maak met behulp van een mesje wat streepje op het bladerdeeg, maar zorg er wel voor dat je niet door het deeg heen snijd.
Bak het pakketje gedurende 20 à 25 minuten.
Zodra het deeg een mooi kleurtje heeft haal je het uit de oven en verdeel je het over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vis
/
Zeevruchten