Week de zongedroogde tomaten 2 minuten in heet water en spoel ze af.
Snijd de tomaten en ontbijtspek in reepjes.
Meng de tomaten, spek, pijnboompitten en MonChou in een kom en breng op smaak met peper.
Klop het ei los.
Snijd het bladerdeeg diagonaal door en vul de driehoekjes met het tomatenmengsel.
Vouw de pakketjes goed dicht en bestrijk ze met ei.
Bak de pakketjes in ongeveer 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Verdeel de veldsla over vier bordjes en leg de pakketjes erop.
Serveer de bladerdeegpakketjes met zongedroogde tomaten direct als voorgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze bladerdeegpakketjes met zongedroogde tomaten gaan goed samen met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Hun fruitige tonen en verfrissende zuurgraad zullen de rijke smaken van het gerecht aanvullen.