Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegsterren met kersenjam
Maak feestelijke bladerdeegsterren gevuld met kersenjam en bestrooid met kokosrasp. Perfect voor een gezellige kerst of een verjaardagsfeest!
Porties:
6
Bereidingstijd:
39
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
bakblik
Kom (Ø 24 cm)
Kleinere kom (Ø 7 cm)
Oven
Ingrediënten
▢
2
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
150
g
kersenjam
▢
70
g
kokosrasp
▢
1
ei
▢
Poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
Verspreid de kersenjam over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
Verwijder het bakpapier.
Druk een kom (Ø ca.
24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
Druk met een kleinere kom (Ø ca.
7 cm) het midden van het deeg licht aan.
Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom om een stervorm te creëren.
Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak in het midden van de oven gedurende ca.
25 minuten tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn of een zoete dessertwijn voor een feestelijke touch.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst