Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemige Broodjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
bakblik
Bakpapier
Lint
Ingrediënten
▢
1
pak
broodmix van 1000 g
Instructies
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen