Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool Bagel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Keukenmachine
magnetronbestendige kom
plasticfolie
magnetron
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
680
gram
bloemkool
▢
110
gram
geraspte cheddarkaas
▢
1
ei
▢
2
theelepel
sesamzaad
en/of maanzaad
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de bloemkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de bloemkool fijn is.
Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en dek af met folie.
Plaats de bloemkool daarna drie minuten in de magnetron.
Doe vervolgens de bloemkool in een kaas- of theedoek en knijp het vocht eruit. Doe de bloemkool daarna weer terug in de kom.
Voeg vervolgens de geraspte kaas en het ei aan de kom toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel acht hompjes van het mengsel over de bakplaat.
Gebruik vervolgens een lepel om het mengsel te vormen tot een 2 centimeter dik geheel en een mooi rondje zo groot als een bagel.
Steek daarna met een klein rondvorming object een rondje uit het midden van de bagel. Verdeel daarna de maan- en/of sesamzaadjes over de bagel.
Bak de bagels 22 tot 25 minuten. ( ligt aan je oven)
Laat daarna afkoelen en besmeer of beleg de bagel met je favoriete hartige topping, bijvoorbeeld roomkaas of ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm