Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolpizza
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediƫnten
▢
0.5
bloemkool
▢
1
ei
▢
Zout en peper
▢
Italiaanse kruiden
oregano, basillicum, Verse of gedroogde
▢
70
gram
geraspte kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze fijn (of gebruik de keukenmachine!).
Doe de bloemkool vier minuten in de magnetron.
Waarschijnlijk is de bloemkool wat nat.
Om het vocht eruit te halen kun je de bloemkoolsnippers in een droge theedoek doen en dan uitknijpen.
Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een 'beslag/deeg'.
Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur krijgt.
Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediƫnten naar keuze.
Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
Stop de pizza vervolgens nog zo'n tien minuten in de oven.
Top af met rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------