Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsoep met witte bonen en worst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
eetlepel(s)
bakken & braden
▢
1
schaal bloemkool à 350 g
▢
1
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
pot
witte bonen à 360 g
▢
2
stuks
C1000 rundvleesbouillontabletten
▢
1
boerenrookworst à 250 g
in plakjes
▢
3
eetlepel(s)
verse bieslook
fijngeknipt
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Verhit de bakken en braden in een ruime soeppan en roerbak de bloemkool al omscheppend 3 minuten.
Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
Voeg 1 l heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
Kook de bloemkool in ± 10 minuten helemaal gaar.
Spoel intussen de witte bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de witte bonen en de worst toe en breng alles aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep