Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemtortilla's
Porties:
1
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
plasticfolie
Ingrediënten
▢
350
g
bloem
▢
75
g
zachte plantaardige margarine
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepel(s)
bloem om te bestuiven
Instructies
In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel.
Zout oplossen in 1½ dl warm water.
Water door bloemmengsel mengen.
Op aanrecht tot glad en stevig deeg kneden.
Als deeg te droog is eventueel scheutje water toevoegen, als deeg te nat is wat bloem toevoegen.
Deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot balletjes draaien.
Balletjes naast elkaar op blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. ½ uur laten rusten.
Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm.
Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan.
Als tortilla's opbollen zijn ze goed.
Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tortilla
Land van herkomst
Mexico