Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenhap met Gehakt, Kidneybonen en Uien
Een stevige boerenhap met aardappelpuree, gekruid gehakt, kidneybonen en knapperige uisnippers. Eenvoudig, voedzaam en heerlijk!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Pan voor aardappelpuree
houten lepel
Ingrediënten
▢
Aardappelpuree
vers of uit een zakje
▢
200
g
rode kidneybonen
uitgelekt
▢
300
g
gehakt
▢
Jus
zelfgemaakt of uit een pakje
▢
1
ui
in snippers
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak verse puree van gekookte aardappelen.
Verhit een koekenpan en rul het gehakt zonder boter of olie.
Giet overtollig vet af.
Voeg de rode kidneybonen toe aan het gehakt en verwarm kort mee.
Maak jus volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik overgebleven jus.
Snijd de ui in fijne snippers.
Serveer de aardappelpuree op een bord.
Schep het gehakt-kidneybonenmengsel over de puree.
Voeg naar smaak jus toe.
Garneer het gerecht met rauwe uisnippers voor extra smaak en textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of Tempranillo, past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter