Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolschotel uit de oven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
2
zakken
gesneden boerenkool
à 300 g
▢
1
ui
▢
4
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
2
schaaltjes
vegetarisch fijngehakt
à 175 g
▢
1
pak
aardappel puree
naturel 2 x 135 g
▢
600
ml
melk
▢
1
zakje
gemalen oude kaas
150 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In pan boerenkool ca. 5 minuten koken.
Boerenkool afgieten en in vergiet laten uitlekken.
Intussen ui pellen en snipperen.
In koekenpan helft van boter verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
Fijngehakt toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelpuree met 800 ml water, melk en rest van boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, fijngehakt, puree en helft van kaas.
Eindigen met aardappelpuree.
Rest van kaas erover strooien.
Schotel ca. 20 minuten in midden van oven bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch