Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolstamppot met Biergesudderde Saucijsjes
Een klassieke boerenkoolstamppot met smeuïge aardappelen, knapperige saucijsjes en een rijke biersaus. Perfect voor koude winterdagen!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
pureestamper
Ingrediënten
▢
1½
kg
aardappelen
▢
600
g
gesneden boerenkool
of 1200 g ongesneden
▢
2
dl
melk
▢
65
g
boter of margarine
▢
2
eetlepels
currygewürtz
▢
1½
dl
donker bier
▢
4
saucijsjes
▢
Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en was ze.
Was de boerenkool (of snijd en was de ongesneden boerenkool).
Doe een laagje water in een pan en voeg de aardappelen en boerenkool toe.
Breng het geheel op hoog vuur aan de kook met een deksel op de pan.
Draai het vuur laag en laat alles in ongeveer 25 minuten gaar koken.
Verhit 25 g boter in een koekenpan.
Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze rondom bruin.
Voeg de currygewürtz en het donkere bier toe aan het bakvet.
Laat de saucijsjes ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Verwarm de melk in een kleine pan.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn.
Roer de hete melk en de resterende boter of margarine door de stamppot tot een smeuïge massa.
Breng op smaak met Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool.
Laat de stamppot nog even goed doorwarmen.
Serveer de boerenkoolstamppot en de biersaucijsjes apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een donker bier, zoals een dubbel of een bockbier, sluit uitstekend aan bij de rijke smaken van de saucijsjes en de stamppot.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter