Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolstamppot stap-voor-stap
AllerHande januari 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
kruimig
▢
600
g
boerenkool
panklare
▢
zout
▢
2
Rookworst
` 250 g
▢
25
g
boter
of margarine
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
versgemalen peper
Instructies
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen.
Ca. 2½ dl water en 1 theelepel zout toevoegen.
Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen.
Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.
Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen.
Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
Rookworsten uit pan nemen en onder deksel warm houden.
Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom.
Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen.
Boter en azijn toevoegen.
Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn.
Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen.
Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met piccalilly of mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland