Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenomelet met Bieslook
Een stevige boerenomelet met aardappel, champignons, doperwten en een frisse touch van bieslook. Perfect voor een voedzame lunch of brunch!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
klopper
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
eieren
▢
100
g
champignons
in plakjes
▢
2
aardappelen
in kleine stukjes
▢
100
g
diepvries doperwten
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngehakt
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngehakt
▢
1
dl
melk
▢
Zout
naar smaak
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
4
witte boterhammen
▢
Tomatenketchup
Instructies
Snijd de champignons in plakjes en de aardappelen in kleine stukjes.
Kook de aardappelstukjes in water met zout gedurende 15 minuten.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelstukjes ongeveer 5 minuten.
Voeg de champignons, doperwten, peterselie en bieslook toe aan de aardappelen.
Bak alles nog eens 5 minuten op middelhoog vuur.
Klop de eieren met de melk in een kom los en breng op smaak met zout.
Schenk het eimengsel over het aardappel-groentenmengsel in de pan.
Laat de omelet op laag vuur langzaam stollen tot deze volledig gaar is.
Rooster de witte boterhammen licht.
Besmeer de boterhammen met een beetje tomatenketchup.
Snijd de omelet in vier stukken en leg elk stuk op een boterham.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke boerenomelet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij de lichte smaken van deze boerenomelet.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Groenten
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch