Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenomelet met rauwe ham
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
100
g
rauwe ham
plakjes,
▢
25
g
boter of margarine
▢
1
bakje gesneden champignons
125 g,
▢
5
eieren
▢
1
deciliter
slagroom
▢
zout
▢
peper
▢
¼
zakje
verse kervel
á 15 g
Instructies
Ui pellen en snipperen.
Ham in reepjes snijden.
In koekenpan boter verhitten.
Ui en ham ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken tot vocht verdampt is.
Intussen in kom eieren loskloppen met room, zout en peper.
Eiermengsel over champignonmengsel schenken en op half hoog vuur in ca. 8 minuten laten stollen en onderkant goudbruin bakken.
In kopje kervel fijn knippen.
Omelet op bord laten glijden, met behulp van tweede bord keren en met onderkant boven weer terug laten glijden in pan.
Onderkant in ca. 2 minuten goudbruin bakken.
Omelet op platte schaal laten glijden en kervel erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde sla en bruin stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees