Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenquiche met Ham, Aardappel en Augurk
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
deegroller
Ronde bakvorm
scherp mes
Kwastje voor het bestrijken
Ingrediënten
▢
150
g
koude boter
in kleine blokjes
▢
300
g
bloem
gezeefd
▢
5
eieren
▢
4
dikke
plakken ham à 150 g
in blokjes
▢
1
grote
aardappel
in kleine blokjes
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
3
zoetzure augurken
in kleine blokjes
▢
2-3
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
Sap en rasp van ½ citroen
▢
Nootmuskaat
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng met je vingertoppen de koude boter door de gezeefde bloem en een ½ theelepel zout tot een kruimelige massa.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed met koele handen tot een samenhangende deegbal.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Kook vier eieren 5 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze.
Meng in een kom de ham met aardappel, sjalot, augurk, peterselie, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak 2/3 van het deeg uit tot een dunne ronde lap van 30-32 cm.
Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de bovenrand weg.
Verdeel het ham-aardappelmengsel over de bodem en leg de gekookte eieren ertussen.
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Leg de deeglap op de vulling.
Maak de randen van het deeg vochtig en druk ze met een schulprand dicht.
Maak drie gaatjes in het deegdeksel en decoreer indien gewenst met restjes deeg.
Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg.
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de boerenquiche met een groene salade.
Je kunt de quiche eventueel op smaak brengen met extra kruiden, zoals tijm of rozemarijn, afhankelijk van je voorkeur.
Deze hartige boerentaart is ideaal als hoofdgerecht voor een gezellig diner of als lunchgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland