Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boffert
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
potporie
rozijnen en krenten
▢
100
cc
melk
▢
3
eetlepels
gembernat
▢
250
g
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
100
g
vijgen
gedroogde
▢
50
g
hazelnoten
▢
50
g
margarine
▢
3
eieren
m
▢
200
g
appels
▢
2
theelepels
kaneel
▢
½
theelepel
zout
▢
4
eetlepels
paneermeel
▢
2
zakjes
vanillesuiker
Instructies
Was de potporie (rozijnen en krenten) en droog ze.
Ontvel de hazelnoten door ze kort in een droge koekenpan op te warmen.
Snijd de vijgen in 8 stukjes en de appels in kleine stukjes.
Zet een pan met ruim water op voor het koken van de broodpuddingvorm.
Zeef de bloem met bakpoeder en kaneel boven een beslagkom.
Splits de eieren, vang het eiwit op in een aparte kom, en voeg de dooiers toe aan de bloem
met gembernat en melk.
Smelt de boter en meng deze samen met de bloem tot een deeg.
Klop de eiwitten met het zout stijf en voeg ze ook toe aan het deeg.
Meng de vruchten door het beslag.
Vet de broodpuddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
Schep het beslag in de vorm en sluit de deksel.
Kook de vorm 2 uur zachtjes.
Haal de pan uit het water en open de deksel om even te drogen.
Serveer de boffert met roomboter besmeerde plakken, bij voorkeur warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet ervan als het nog warm is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Duitsland