Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bombe van Kreeftenlasagne
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Pastadeeg:
▢
400
g
grano duro
▢
200
g
eidooier
▢
Olijfolie
▢
Water
▢
Zout
Vulling:
▢
6
kreeften
▢
1
kg
spinazie
▢
250
g
zeekraal
▢
9
tomaten
Saus:
▢
50
g
boter
▢
1
sjalotje
▢
60
g
bloem
▢
1
dl
witte wijn
▢
30
cc
cognac
▢
½
ltr
kreeftenfond
▢
1
dl
room
Vinaigrette:
▢
1
dl
rode wijnazijn
▢
1
dl
kreeftenfond
▢
3
dl
olijfolie
▢
1
bos
basilicum
▢
Zout
▢
Peper
▢
Balsamico
Garnering:
▢
Basilicum
Instructies
Pastadeeg:
Meng grano duro met eidooier en zout.
Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een homogeen deeg ontstaat.
Verpak in plasticfolie en laat minstens een uur rusten.
Vulling:
Kook de kreeften kort en laat ze afkoelen in het kookvocht.
Bereid de tomaten en blancheer de spinazie en zeekraal.
Laat goed uitlekken.
Saus:
Fruit sjalot in boter, voeg bloem toe en maak een roux.
Giet witte wijn en een deel van de kreeftenfond erbij, roer glad.
Voeg de rest van de kreeftenfond toe en laat zachtjes koken.
Voeg room en cognac toe, breng op smaak.
Vinaigrette:
Meng azijn met kreeftenfond, zout, en peper.
Voeg olijfolie toe tot een emulsie ontstaat.
Breng op smaak met balsamico en basilicum.
Lasagne:
Rol het pastadeeg uit en steek 18 cirkels uit.
Kook ze 6 minuten, spoel koud en laat drogen.
Snijd de grote cirkels in tot de helft en leg ze in de bombevormen.
Vul met kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
Zet in de koeling om op te stijven.
Bestrijk met water, rol door kaas en zet op een bakplaat.
Afwerking:
Bak de lasagnebombes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Verwarm het kreeftenvlees in visfond.
Dresseren:
Snijd de bombes doormidden en zet ze op de borden.
Schep het kreeftenvlees ervoor en voeg vinaigrette toe.
Garneer met gefrituurde basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een luxueus hoofdgerecht met de smaak van kreeft, spinazie en tomaat, omhuld door zalig pastadeeg en verrijkt met een heerlijke saus en vinaigrette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten