Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de soepgroenten.
Voeg de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg 1/2 liter water, de porcini en het weekwater toe en laat 15 minuten
pruttelen.
Voeg de bonen en de Parmezaanse kaas toe en laat nog 15 minuten op het
vuur staan.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie, laat de salieblaadjes even bakken, verwijder ze
uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit de knoflook in diezelfde olie en haal uit de pan.
Bak nu de croûtons in de olie en breng op smaak met zout.
Dien de soep op met de croûtons en besprenkel met balsamicoazijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Porcini (of eekhoorntjesbrood) is de meest gegeten wilde paddestoel in Italië. U vindt ze vers in de vroege herfst. Een groot deel van de oogst wordt in plakjes gesneden en gedroogd.